Zeeuwind Windmolen

De coöperatie

Zeeuwind is een coöperatie voor duurzame energie. Ons doel is het gebruik van duurzame energie, zoals zon en wind, in Zeeland te bevorderen en daarmee bij te dragen aan een leefbare omgeving.

Het ledenbestand van Zeeuwind bestaat voor het merendeel uit particulieren. Daarnaast zijn alle 13 Zeeuwse gemeenten lid, evenals een aantal bedrijven, verenigingen en stichtingen. Zeeuwind behoort met ruim 2.200 leden tot een van de grootste coöperaties in Nederland.

Iedereen die duurzame energie een warm hart toedraagt kan lid worden van Zeeuwind. U kunt zich aanmelden voor het lidmaatschap via deze link.

U bent lid wanneer u het formulier heeft ingevuld en het inschrijfgeld (€ 10, -) heeft overgemaakt. Na een half jaar lidmaatschap verzoekt de coöperatie u een lening te geven. De minimale inleg is € 100, -. Wanneer u besluit geld te lenen aan de coöperatie, schrijft Zeeuwind uw inschrijfgeld bij uw lening bij. Wanneer u geen geld leent aan de coöperatie, wordt uw lidmaatschap beëindigd en vervalt uw inschrijfgeld aan Zeeuwind.

Design & realisatie: Nilsson