Burgerinitiatieven ondersteunen

Wilt u samen met uw straat, wijk of dorp verduurzamen? Heeft u mooie ideeën, maar kunt u wel wat hulp gebruiken om ze te realiseren? Dan denkt Zeeuwind graag met u mee! Of het nou gaat om het opzetten van een Postcoderoos, het verduurzamen van de woningen in uw wijk of het klimaatneutraal maken van uw straat – Zeeuwind ondersteunt u graag met veel kennis, ervaring en een nuttig netwerk. Hieronder ziet en leest u een paar inspirerende voorbeelden.

De klimaatstraat in Nieuwdorp
Marjan Brandes, manager coöperatie van Zeeuwind, vertelt hieronder meer over de klimaatstraat in Nieuwdorp:

Verduurzamen van de woningen aan het Lansenpad in Vlissingen
Huiseigenaren die hun huis willen verduurzamen, kunnen bij Stichting Energiek Zeeland aankloppen voor ondersteuning. Soms is het initiatief van één bewoner voldoende om een heel huizenblok ‘mee’ te krijgen! Een recent voorbeeld daarvan is het Lansenpad in Vlissingen.
Lees hier meer over dit initiatief of kijk direct op het platform Energiek Zeeland.

De Postcoderoosregeling
De Postcoderoosregeling biedt 15 jaar lang vrijstelling van energiebelasting over de zonne- of windenergie die de deelnemers in een project gezamenlijk opwekken. Dit betekent dat zonnepanelen niet langer op het eigen huis of bedrijfspand hoeven te liggen, maar ook elders geïnstalleerd kunnen worden. Zeeuwind ondersteunde al onderstaande zonne-energie-initiatieven:

  • Goes Energie Collectief PUUR
  • Zonkracht Middelburg
  • Coöperatie Energieneutraal Koudekerke/Dishoek

Wilt u ook aan de slag met het verduurzamen van uw straat, wijk of dorp?

Wij denken graag met u mee! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.