Coöperatie

Zeeuwind is een coöperatie voor duurzame energie. Ons doel is het gebruik van duurzame energie, zoals zon en wind in Zeeland te bevorderen en daarmee bij te dragen aan een leefbare omgeving.

 

Zeeuwind wil er graag samen met haar leden voor zorgen dat Zeeland verduurzaamt en zo een bijdrage leveren aan een leefbare omgeving. Dat doen we door wind- en zonneparken te ontwikkelen en te exploiteren en door ons te richten op besparing. Daarnaast zoeken we naar innovatieve mogelijkheden, zoals nieuwe energievormen en slimme samenwerkingsverbanden en zijn we actief in het publieke debat. Alleen gezamenlijk zijn we in staat de energietransitie te versnellen en te zorgen voor maatschappelijke verduurzaming.

Met ruim 3000 leden is Zeeuwind sinds 1987 uitgegroeid tot een van de grootste energiecoöperaties van Nederland. Onze leden zijn met name particulieren, maar ook alle 13 Zeeuwse gemeenten, een aantal bedrijven, verenigingen en stichtingen zijn lid. 

Coorperatie

Samen geven we Zeeland nieuwe energie

Zeeland verduurzamen kunnen we niet alleen. We hebben alle hulp nodig om gezamenlijk over te stappen op nieuwe energie en te zorgen voor maatschappelijke verduurzaming. U kunt vandaag nog lid worden door via onderstaande link het formulier in te vullen en het inschrijfgeld van € 10,- te betalen. Na een half jaar vragen we u om ons een lening te geven van minimaal € 100,-. Uw inschrijfgeld voegen we toe aan uw lening. Als u geen geld leent vervalt uw lidmaatschap en inschrijfgeld.

Lid worden

 

Energie krijgen we samen