Energiek Zeeland zoekt Zeeuwse woningambassadeurs!

Energiek Zeeland helpt Zeeuwse woningeigenaren bij het verduurzamen van hun woning en het verhogen van het wooncomfort. De eerste groep woningambassadeurs heeft al ervaring opgedaan: eerst met gesprekken aan de keukentafel en ten tijde van de coronapandemie gebeurde dat digitaal. We hopen binnenkort weer bij de mensen thuis het gesprek te kunnen voeren, want er liggen veel aanvragen! Daarom zoeken we woningambassadeurs, liefst verspreid over heel Zeeland, om de woningeigenaren te adviseren en zo samen Zeeuwse woningen te verduurzamen.
Energiek Zeeland

Wie zoeken we?
Wij zoeken Zeeuwen met een duurzaam hart, voor wie energieverbruik verminderen en het wooncomfort verhogen belangrijk zijn. Het liefst bent u deskundig door uw vakkennis, opleiding of eigen ervaring en vindt u het leuk om anderen te enthousiasmeren voor en te adviseren over de mogelijkheden van energiebesparing. Iedereen die zich aanmeldt, krijgt een opleiding aangeboden. Het gaat hier om vrijwilligerswerk, u krijgt alleen reiskosten en eventuele andere onkosten vergoed.

De opleiding
Tevens krijgt u een training aangeboden, zodat u woningeigenaren goed kunt adviseren over bijvoorbeeld isolatie en ventilatie. Gedurende anderhalve maand vraagt dat in totaal veertig uur van uw tijd. De opleiding is deels via e-learning-modules en u komt drie keer online bijeen in groep van maximaal twaalf personen. Tijdens deze interactieve sessies gaat u huisbezoeken oefenen en leert u om te signaleren waar kansen liggen ter verbetering in de woning. Ook oefenen we hoe u uw bevindingen goed kunt bespreken met de bewoners, want communicatieve vaardigheden zijn voor onze woningambassadeurs heel belangrijk!

Opleidingsdata groepsbijeenkomsten
U kunt zich in 2021 aanmelden voor de volgende opleidingsreeksen:

  • Dinsdag 15 juni, 29 juni en 13 juli van 17.30 – 21.30 uur
  • Donderdag 8 juli, 22 juli en 5 augustus van 13.00 – 17.00 uur
  • Maandag 9 augustus, 23 augustus en 6 september van 17.30 – 21.30 uur
  • Woensdag 8 september, 22 september en 6 oktober van 13.00 – 17.00 uur
Energiek Zeeland

Wat houdt het werk in?
Als u bent opgeleid, kunt u aan de slag! De woningeigenaar stelt eerst zelf een voorlopig plan op. Daarna maakt hij een afspraak met een woningambassadeur. Samen met de woningeigenaar maakt u van het voorlopige plan een energetisch adviesplan. Bij lastige vraagstukken is er professionele hulp op de achtergrond beschikbaar. Tevens zorgt u dat het adviesplan de juiste informatie voor de Zeeuwse aannemers en installateurs bevat. Zo kan er een kloppende offerte gemaakt worden op basis van de realistische besparingen en kosten.

Wat vragen we en wat bieden we?
Als woningambassadeur bent u onafhankelijk en werkt u vrijwillig. U besteedt een jaar lang zo’n vier uur per week aan Energiek Zeeland. U krijgt een opleiding aangeboden en er is professionele begeleiding. U ontvangt een onkostenvergoeding en wij stellen een iPad en meetapparatuur ter beschikking. We bieden u vooral de mogelijkheid om mee te bouwen aan een duurzaam Zeeland via een actief sociaal netwerk rondom energietransitie en duurzaamheid.

Meer info over direct aanmelden?
U kunt meer lezen op onze website. Heeft u vragen of wilt u zich direct aanmelden als woningambassadeur? Neem dan contact op met Melisa Mulder per mail of telefonisch via 0113-296566.

Energiek Zeeland