Vacature: Accountmanager Duurzame Energie

Word jij ook zo blij van duurzame energie? Ben je van nature enthousiast en overtuigend? Dan ben je bij Zeeuwind aan het juiste adres voor een veelzijdige functie die bijdraagt aan een betere leefwereld.

Wees welkom en kom ons energieke team versterken als:
Accountmanager Duurzame Energie (32u-36u)
Drie mannen op dak met zonnepanelen

Onze organisatie                                                       

Met ruim 2.800 leden is Zeeuwind de afgelopen 34 jaar uitgegroeid tot een van de grootste energiecoöperaties van Nederland. Samen met onze leden willen we Zeeland verduurzamen en een leefbare omgeving behouden. Dat doen we door wind- en zonneparken te ontwikkelen en te exploiteren en door ons te richten op energiebesparing. Daarnaast zoeken we naar innovatieve mogelijkheden, zoals nieuwe energievormen en slimme samenwerkingsverbanden en zijn we actief in het publieke debat. Zo werken we aan warmtenetten om wijken te verduurzamen. Ook ondersteunen wij wijk- en dorpscoöperaties bij het ontwikkelen van duurzame initiatieven. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen van energieopslag op de voet. Hiervoor werken we samen met diverse partijen. Want alleen gezamenlijk zijn we in staat de energietransitie te versnellen en te zorgen voor maatschappelijke verduurzaming.

Wat houdt de functie in?

In deze boeiende functie heb je een breed palet aan taken en verantwoordelijkheden:

Je bent de expert als het gaat om duurzame oplossingen voor onze klanten. Je komt bij een breed gamma aan klanten over de vloer onder andere voor ons project ZeeuwseStroom. Enerzijds om nieuwe contracten te genereren, anderzijds om informatie over subsidiemogelijkheden te verstrekken. Je hebt contact met dorpsraden om het verhaal van Zeeuwind te vertellen. Met jouw enthousiaste en pragmatische aanpak ga je daarnaast de baan op om grondeigenaren (zowel van agrarische als industriegronden) te overtuigen om hun steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van windenergie in Zeeland. Je luistert naar de (potentiële) klant, koppelt onze dienstverlening aan hun wensen en brengt de voordelen hiervan in kaart. Op deze manier weet je de klant te enthousiasmeren voor onze energieproducten en overige duurzame diensten. Met een flinke dosis ondernemerschap weet jij op creatieve wijze jouw netwerk in te zetten, zodat onze groeiplannen gerealiseerd worden en daarmee nieuwe business gegeneerd wordt.

Wie is de Accountmanager Duurzame Energie?

 • Je bent uiteraard geboeid door duurzame energie en wil hieraan graag constructief je eigen steentje bijdragen
 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding met een aantal jaren commerciële werkervaring
 • Kennis en ervaring in de energiebranche is een pré, maar geen must, we bieden je alle kansen voor opleiding
 • Je bent een ondernemende zelfstarter
 • Je bent open, onbevangen en communicatief sterk
 • Je staat garant voor het opbouwen van duurzame relaties
 • Je bent doelgericht en werkt met passie naar je resultaten toe
 • Je bent zelfverzekerd en handelt met de nodige overtuigingskracht
 • Je hanteert een verantwoordelijke houding en kan omgaan met een gezonde dosis vrijheid
 • Je hebt een breed netwerk en woont bij voorkeur in Zeeland
   

Ons aanbod

Zeeuwind is een dynamische en op groei gerichte organisatie met een informele werksfeer. Je gaat deel uitmaken van een betrokken en betrouwbaar team met hart voor energietransitie. Je krijgt alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. We bieden uiteraard een passend salaris, mede afhankelijk van eerder opgedane ervaring. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie en reageren op de vacature?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mr. Mariëtte Kuipers, onze HR-consultant op telefoonnummer 06-51 33 97 90. Je sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 12 november a.s. via info@mariettekuipers.com Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.