Vacature: Adjunct-Directeur Zeeuwind

Gaat jouw hart sneller kloppen van duurzame energie? Begrijp je de vraagstukken achter netcongestie en vraagsturing? Wil je behalve meedenken over strategische vraagstukken ook gewoon aanpakken? Dan ben je bij Zeeuwind aan het juiste adres.

Wees welkom en kom ons energieke team versterken als:
Adjunct-Directeur (36u)
Twee mannen bij computer

Wie zijn wij?
Met ruim 2.900 leden is Zeeuwind de afgelopen 35 jaar uitgegroeid tot de grootste energiecoöperatie van Nederland. Samen met onze leden willen we Zeeland verduurzamen en een leefbare omgeving behouden. Dat doen we door wind- en zonneparken te ontwikkelen en te exploiteren en door ons te richten op energiebesparing. Daarnaast zoeken we naar innovatieve mogelijkheden, zoals nieuwe energievormen en slimme samenwerkingsverbanden en zijn we actief in het publieke debat. Zo werken we aan warmtenetten om wijken te verduurzamen. Ook ondersteunen wij wijk- en dorpscoöperaties bij het ontwikkelen van duurzame initiatieven. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen van energieopslag op de voet. Hiervoor werken we samen met diverse partijen. Want alleen gezamenlijk zijn we in staat de energietransitie te versnellen en te zorgen voor maatschappelijke verduurzaming.

Functieomschrijving
Jij vertegenwoordigt de stem van een van de grootste energiecoöperatie van Nederland. Vanuit deskundigheid lever je een stevige bijdrage aan de coöperatie op strategisch en tactisch niveau. Je gaat aan de slag met het uitwerken van strategieën om nieuwe markten te benaderen. Je bent verantwoordelijk voor het uitbreiden van de bestaande dienstverleningsmodellen van de coöperatie. Ook werk je nieuwe proposities uit op het gebied van energetische verduurzaming.

Dit doe je natuurlijk niet alleen. Je bent de rechterhand van de directeur/bestuurder en tezamen met hem, de manager coöperatie en de programmamanager stippel je de koers uit naar de toekomst.
Je stuurt  een enthousiast en energiek team aan van ’projectontwikkeling en beheer’ en bent als geen ander in staat je team te laten excelleren.

Je onderhoudt contact met meerdere samenwerkingspartners met uiteenlopende expertises op het gebied van duurzame energie. Je legt verantwoording af aan de directeur/bestuurder en woont met hem de vergaderingen bij van de Raad van Commissarissen van de coöperatie.

In deze functie kun je je netwerk in de landelijke en Zeeuwse politiek en bedrijfsleven uitstekend benutten. Je weet wat er leeft en speelt in de Zeeuwse samenleving en door je vindingrijkheid weet je stakeholders aan elkaar te verbinden. Dit doe je om draagvlak te creëren voor de doelstellingen van de coöperatie. Je creëert innovatieve oplossingen en met een flinke dosis ondernemerschap benut je kansen waarmee je de missie en visie van Zeeuwind werkelijkheid maakt.

Welke competenties en vaardigheden vragen we?

 • Je hebt een afgeronde technische opleiding op het vlak van chemie en/of elektrotechniek en bij voorkeur op universitair niveau
 • Je hebt ruime kennis en werkervaring  (minstens 10 jaar) in de energiebranche, waarvan 5 á 6 jaar als leidinggevende
 • Je beschikt over sterke operationele en projectmanagement skills
 • Je bent in staat nieuwe markten aan te boren vanuit je visie, kennis en expertise op de energiemarkt en weet hiermee de organisatie verder te ontwikkelen
 • Je bent een bruggenbouwer en een stevige people manager
 • Je bent resultaatgericht
 • Netwerken is je tweede natuur
 • Je werkt vanuit een helikopterview met een natuurlijk oog voor detail, bent besluitvaardig, doortastend en durft door te pakken en beslissingen te nemen;
 • Je houdt van een dynamische omgeving; switcht gemakkelijk tussen praktisch, tactisch en strategisch en brengt in zo’n omgeving structuur en rust

Wat bieden wij?

 • Een boeiende functie met een breed palet aan taken en verantwoordelijkheden
 • Een plaats in een energiek team van koplopers in de Zeeuwse energietransitie met een informele werksfeer
 • Hybride werken en flexibele werktijden
 • Veel ruimte  voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een passend salaris dat aansluit bij kennis en ervaring
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden

Meer informatie en reageren op de vacature

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mr. Mariëtte Kuipers, onze HR-consultant op telefoonnummer 06-51 33 97 90. Je sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 11 februari a.s. via info@mariettekuipers.com Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.