Winnaar Publieksprijs 2018

Trots! Onze nominatie voor de Zeeuwse Pioniersprijs 2018 heeft geleid tot het winnen van de Publieksprijs. In 1,5 week heeft Zeeuwind de meeste stemmen van de Zeeuwse burgers gehad. Een mooie opsteker voor een coöperatie als Zeeuwind! En een mooie blijk van waardering voor onze leden die zich, soms al ruim 30 jaar, inzetten voor een duurzaam Zeeland.
Zeeuwind winnaar Publieksprijs 2018 Zeeuwse PioniersPrijs

De oprichters van Zeeuwind zijn bij uitstek pioniers, die met lef, vindingrijkheid en ondernemerschap Zeeuwind en daarmee Zeeland positief op de kaart hebben gezet. Alle leden en medewerkers hebben dat in de afgelopen 30 jaar uitgebouwd. Samen geven we Zeeland nieuwe energie. We richten ons niet alleen op windenergie, maar ook op zonne-energie, besparing en innovaties zoals opslag. Daarbij is ons doel om mensen direct te betrekken bij een duurzame energiehuishouding. Juist nu liggen er volop kansen om de energietransitie te verbinden met sociale versterking.

Dank voor je stem! 

Wat is de Zeeuwse Pioniersprijs?

De Zeeuwse PioniersPrijs wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt aan een persoon, bedrijf of organisatie. Pioniersgeest, lef, vindingrijkheid en door ondernemerschap Zeeland positief op de kaart zetten zijn de kenmerken van de winnaars van deze prijs. De prijs is een initiatief van stichting De Zeeuwse Connectie. Deze netwerkorganisatie bestaat uit ongeveer 9000 Zeeuwen van buiten en binnen de provincie.

Steun voor energiezuinig pand Voedselbank Walcheren 

We zijn ontzettend blij met het winnen van de PublieksPrijs. We kunnen niet het geldbedrag van de PioniersPrijs inzetten. Toch gaan we door met onze belofte om onze kennis en ervaring in te zetten voor het verduurzamen van het nieuwe pand voor de Voedselbank Walcheren. Samen met hen gaan we overleggen hoe we dit zullen uitvoeren.
  
De Voedselbank wil graag naar een nieuw duurzaam onderkomen, namelijk de nabijgelegen loods waar nu strooizout in bewaard wordt. Dit pand is groot genoeg voor een sociaal warenhuis, zodat de voedselbank, kledingbank en speelgoedbank onder 1 dak te vinden zijn.  Gemeente Middelburg en Rothuizen Architecten en Stedebouwkundigen zijn samen aan het onderzoeken hoe dit pand energiezuinig kan worden. Een project wat naadloos aansluit bij de sociale verduurzaming waar Zeeuwind voor staat. 

Voedselbank Walcheren
 Voedselbank 2