Platform Energiek Zeeland: Samen maken we Zeeland Energieneutraal

Voor woningeigenaren is het vaak lastig om te bepalen hoe de eigen woning het slimst verduurzaamd kan worden. Wat is er allemaal mogelijk? In welke volgorde en door welke partijen kun je de maatregelen het beste laten uitvoeren? Hoe houd je het betaalbaar? Welke subsidies zijn er? En hoe zorg je ervoor dat je woning niet alleen nu, maar ook later bij je wensen aansluit? Energiek Zeeland helpt woningeigenaren hierbij. Met een web portal, onafhankelijke, vrijwillige Zeeuwse woningambassadeurs en met Zeeuwse aannemers en installateurs. De wensen van de woningeigenaar en zijn woning staan hierbij centraal.

Hoe werkt Energiek Zeeland? 
Als woningeigenaar maak je een online paspoort aan via het web portal. Je vult informatie in over je type woning, je huishouden en je wensen voor verduurzaming. Je maakt zelf een voorlopig plan voor jouw woning. Samen met de woningambassadeur zet je deze om in een definitief adviesplan waarin jouw wensen zijn vertaald in technisch haalbare maatregelen met een slimme volgorde van uitvoering. Via het web portal selecteer je de Zeeuwse aannemers en installateurs (op basis van werkelijke kosten en besparingen).

Wie zijn onze woningambassadeurs?
Onze vrijwillige woningambassadeurs zijn Zeeuwind met een duurzaam hart. Ze zijn deskundig door hun vakkennis, opleiding of eigen ervaring. Ze wonen verspreid over heel Zeeland, zodat ze de woningen kennen. Maak in onderstaand filmpje kennis met hun werkwijze:

Ook woningambassadeur worden?
Spreekt Energiek Zeeland je aan en ben je zo’n 4 uur per week beschikbaar? Neem dan contact met ons op. We bieden een opleiding, professionele begeleiding en een onkostenvergoeding. Maar we bieden je vooral de mogelijkheid om mee te bouwen aan een duurzaam Zeeland via een actief sociaal netwerk.

Betrouwbare en onafhankelijke offertes 
Bij de ontwikkeling van Energiek Zeeland is nauw samengewerkt met de Zeeuwse bouwsector. Hierdoor zijn we in staat om een deskundig adviesplan voor u te maken die u direct inzicht geeft in de kosten van maatregelen. Op basis van dit adviesplan kunnen aannemers en installateurs direct een marktconforme en onafhankelijke offerte voor u maken. Als woningeigenaar hoef je dus niet meer zelf losse offertes zonder samenhang te beoordelen. 

Via onze gebruiksvriendelijke website kun jij je eigen keuzes maken en doorrekenen. Je kan direct starten met het maken van een voorlopig plan voor jouw woning waarmee je inzicht krijgt in potentiële verbeteringen en besparingen voor je huis. Ook kun je een afspraak maken met een onafhankelijke woningambassadeur uit Zeeland om samen een persoonlijk energetisch adviesplan op te stellen.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via info@energiekzeeland.nl

Bekijk hier onze factsheet. Ga naar onze website.