Platform Energiek Zeeland: Samen maken we Zeeland Energieneutraal

Voor woningeigenaren is het vaak lastig om te bepalen hoe de eigen woning het slimst verduurzaamd kan worden. Wat is er allemaal mogelijk? In welke volgorde en door welke partijen kun je de maatregelen het beste laten uitvoeren? Hoe houd je het betaalbaar? Welke subsidies zijn er? En hoe zorg je ervoor dat je woning niet alleen nu, maar ook later bij je wensen aansluit? Energiek Zeeland helpt woningeigenaren hierbij. Met een web portal, onafhankelijke, vrijwillige Zeeuwse woningambassadeurs en met Zeeuwse aannemers en installateurs. De wensen van de woningeigenaar en zijn woning staan hierbij centraal.
Energiek Zeeland homepage

Hoe werkt Energiek Zeeland? 
Als woningeigenaar maak je een online paspoort aan via het web portal. Je vult informatie in over je type woning, je huishouden en je wensen voor verduurzaming. Je maakt zelf een voorlopig plan voor jouw woning. Samen met de woningambassadeur zet je deze om in een definitief adviesplan. Zodat jouw wensen vertaald zijn in technisch haalbare maatregelen en er een slimme volgorde van uitvoering is. Via het web portal selecteer je de Zeeuwse aannemers en installateurs (op basis van werkelijke kosten en besparingen).

Wie zijn onze woningambassadeurs?
Onze vrijwillige woningambassadeurs zijn Zeeuwind met een duurzaam hart. Ze zijn deskundig door hun vakkennis, opleiding of eigen ervaring. Ze wonen bij voorkeur verspreid over heel Zeeland, zodat ze de woningen kennen.

Ook woningambassadeur worden?
Spreekt Energiek Zeeland je aan en ben je zo’n 4 uur per week beschikbaar? Neem dan contact met ons op. We bieden: opleiding, professionele begeleiding en onkostenvergoeding. Maar we bieden je vooral de mogelijkheid om mee te bouwen aan een duurzaam Zeeland via een actief sociaal netwerk.

Betrouwbare en onafhankelijke offertes 
Bij de ontwikkeling van Energiek Zeeland is nauw samengewerkt met Zeeuwse bouwsector. Veel offertes lopen op niets uit, omdat het voor woningeigenaren lastig is om de maatregelen en volgorde zelf te bepalen. Aannemers en installateurs die met Energiek Zeeland samenwerken krijgen de kans op basis van een deskundig adviesplan hun offerte uit te brengen. Samen met de woningambassadeurs waarborgen zij marktconforme en onafhankelijke offertes. Als woningeigenaar hoef je niet meer zelf losse offertes zonder samenhang te beoordelen.

Eerste versie momenteel getest in Zeeuwse dorpen
De eerste versie van het web portal van Energiek Zeeland is nu in een testfase. Door het web portal samen met woningadviseurs en woningeigenaren uit duurzame Zeeuwse dorpen life te testen kunnen we deze verder optimaliseren. De uiteindelijke geoptimaliseerde versie wordt aan heel Zeeland aangeboden. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via info@energiekzeeland.nl

Bekijk hier onze factsheet. Ga naar onze website.