Zon Offensief Zeeland

Doe mee met uw bedrijfsdak aan Zon Offensief Zeeland 
en verduurzaam uw bedrijf zonder investering. Met het Zon Offensief Zeeland bundelt Coöperatie Zeeuwind verschillende daken in Zeeland tot 1 grootschalig zonne-energieproject. Zo kunnen we een aantrekkelijke financiering organiseren en subsidie voor u aanvragen. U neemt 15 jaar zonnestroom af van de zonnepanelen op uw dak (van minimaal 150 m2) zonder investering in de panelen.
Zon Offensief Zeeland

Bakkerij Schrieks bakt biologisch brood met zonne-energie

Op de daken van de bakkerij, woning en kantoor liggen via Zon Offensief Zeeland 210 zonnepanelen, waarmee de bakkerij ruim 1/3 van haar energieverbruik zelf kan opwekken. Als de bakkerij niet draait en de zonnepanelen wel energie opwekken wordt dit teruggeleverd tegen een vergoeding. Jan Schrieks: “Ik ben blij dat de zonnepanelen op mijn dak liggen en hoop op een zeer zonnige zomer. Wat mij betreft kunnen er nog een paar rijen bij, zodat we nog meer duurzame zonne-energie opwekken”. Lees hier meer over de ervaringen van Bakkerij Schrieks uit Vlissingen.

Transportbedrijf Bosman Zon Offensief Zeeland

Transportbedrijf Bosman verduurzaamt de daken van haar loodsen 

Voor transportbedrijf Bosman uit zijn veiligheid en duurzaamheid van groot belang.  Giljo Bosman: “De gemeente vertelde mij begin 2017 over Zon Offensief Zeeland van Zeeuwind. Dit initiatief past perfect bij onze visie. Toen we ook nog eens voldoende dakoppervlak bleken te hebben om een rendabel project te realiseren, is het balletje snel gaan rollen. Alles is voor mij geregeld; er is subsidie aangevraagd, een business-case opgesteld én de zonnepanelen zijn geplaatst. Ik had er geen omkijken naar en kon volledige focus houden op mijn bedrijf.” Lees hier meer over de ervaringen van Transportbedrijf Bosman uit Nisse. 

VGT Zon Offensief Zeeland

VGT verbouwt biologische paprika’s op zonne-energie

VGT Zeeuws-Vlaanderen heeft een bedrijfsoppervlakte van 30,2 ha kassen en 150 medewerkers. Het bedrijf kiest bewust voor een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier van werken bij haar paprikateelt. Koen Neyens, bestuurder VGT: ‘Wat ons betreft is dit de toekomstgericht vorm van glastuinbouw. Onze 1.500 zonnepalen wekken 43% van onze totale elektriciteitsbehoefte op. We hebben gekozen voor Zon Offensief Zeeland, omdat Zeeuwind ons alles rondom de zonnepanelen uit handen kon nemen en wij ons op ons eigen werk konden richten. En dat is prima gelukt.” Lees hier meer over de ervaringen van VGT. 

TMC Zon Offensief Zeeland

TMC heeft één van haar woonwinkels voorzien van zonnepanelen

TMC Wonen helpt consumenten en bedrijven bij het inrichten van hun woning of kantoor. Het dak van één van de 4 woonwinkels in Goes is sinds begin 2019 voorzien van zonnepanelen via Zon Offensief Zeeland. Tonnie van Bliek, boekhouding: “Het dak in Goes was pas vernieuwd en gaat weer zo’n 25 jaar mee. Daarom is deze zeer geschikt voor zonnepanelen. Met onze 430 zonnepanelen kunnen we over het hele jaar zo’n 95% van onze elektriciteitsbehoefte zelf opwekken. Hiervan gebruiken we direct 45%. Via Zon Offensief Zeeland kunnen we via een leaseconstructie onze kosten spreiden over de gehele periode, wat erg aantrekkelijk is.” Lees hier meer over de ervaringen van TMC. 

Is uw dak en elektriciteitsaansluiting geschikt voor SDE+ subsidie?      

Om subsidie te kunnen ontvangen is er een bedrijfsdak nodig van minimaal 150m2 en een grootverbruikaansluiting van meer dan 3x80 ampère. Bij een grootverbruik-aansluiting krijgt u een maandelijkse afrekening. (Betaald u maandelijks een voorschot en krijgt u een jaarlijkse afrekening dan heeft u geen grootverbruikaansluiting en komt u niet voor subsidie in aanmerking).

Wilt u meedoen? 

Neemt u dan contact met ons op via info@zeeuwind.nl en lees hier meer over Zon Offensief Zeeland.