Zonnepark Koudekerke

Zonnepark Koudekerke zal bestaan uit ca. 10.000 panelen, waarmee 900 huishoudens van elektriciteit worden voorzien. Het park komt op de voormalige vuilstortlocatie aan de Braamweg en de bouw start medio 2019. Dorpscoöperatie Energieneutraal Koudekerke/Dishoek en Zeeuwind ontwikkelen en exploiteren dit project samen en met de winst wil de coöperatie Energieneutraal Koudekerke/Dishoek nieuwe duurzame projecten realiseren om zo een energieneutraal dorp in 2030 te kunnen realiseren.
Zonnepark Koudekerke

Investeer in Zonnepark Koudekerke en schrijf u in voor de obligatielening! 
Om een deel van de investeringskosten van Zonnepark Koudekerke te dekken biedt Zonnepark Koudekerke B.V. de leden van de Coöperatie Energieneutraal Koudekerke/Dishoek de mogelijkheid te investeren in een achtergestelde Obligatielening met een totale nominale waarde van € 440.000, een Rente van 5,0% en een Looptijd van 15 jaar. Het inschrijvingsproces loopt van 22 maart 10.00 uur tot en met 17 mei 2019.

Meer informatie
Meer informatie over Zonnepark Koudekerke BV, het informatiememorandum van de obligatielening en hoe u zich kunt aanmelden voor de Obligatielening vindt u op de website van de coöperatie. 

In de media: Zonnepark Koudekerke: een paar door en voor bewoners
Teus Baars is directeur van Zeeuwind, dat een zonnepark iets buiten het dorp Koudekerke gaat aanleggen op een oude vuilstort. Mét de bewoners zelf. Ze hebben een coöperatie opgericht, bedachten hoe de bewoners zelf aandeelhouder kunnen worden in het project en er zelf voordeel bij hebben. Met dat plan overtuigden ze hun gemeentebestuur. En niet andersom. "Het gaat mis als de burger maar moet slikken. Dan loopt het vaker mis dan dat het goed gaat. De energietransitie vraagt om wind en zon, daar kun je niet tegen zijn, daar moet je in méé”, zegt bewoner John van Wallenburg, initiatiefnemer van de coöperatie energieneutraal Koudekerke. Lees hier het hele artikel: De zoektocht naar de Zeeuw die een zonnepark in zijn achtertuin wil. Ook kunt u daar een interview bekijken met Teus Baars en John van Wallenburg.