ZonOffensief Zeeland

Verhuur uw bedrijfsdak en draag bij aan een duurzaam Zeeland

Met het ZonOffensief Zeeland bundelt Coöperatie Zeeuwind verschillende daken in Zeeland tot 1 grootschalig zonne-project. U wordt als ondernemer volledig ontzorgd; wij vragen de subsidie aan, organiseren de plaatsing van de panelen en verzorgen het beheer. U ontvangt 16 jaar lang een vergoeding voor het verhuren van uw dak en draagt bij aan het verduurzamen van Zeeland. Na 16 jaar is de zonne-installatie uw eigendom en deze gaat nog zeker 10 jaar mee.

Sluit u net als de 17 ondernemers die u voorgingen aan bij het Collectief van ZonOffensief Zeeland. Samen zijn ze goed voor 9.580 zonnepanelen en dat staat gelijk aan het gemiddelde verbruik van 838 Zeeuwse huishoudens.

Hieronder leest u een aantal ervaringen van ondernemers met zonnepanelen van ZonOffensief Zeeland op hun bedrijfsdaken. Deze ondernemers konden gebruik maken van eerdere SDE+ regelingen, waardoor er sprake is van een leasecontract.
Zon Offensief Zeeland

Bakkerij Schrieks bakt biologisch brood met zonne-energie

Op de daken van de bakkerij, woning en kantoor liggen via Zon Offensief Zeeland 210 zonnepanelen. Jan Schrieks: “Ik ben blij dat de zonnepanelen op mijn dak liggen en hoop op een zeer zonnige zomer. Wat mij betreft kunnen er nog een paar rijen bij, zodat we nog meer duurzame zonne-energie opwekken”. Lees hier meer over de ervaringen van Bakkerij Schrieks uit Vlissingen.

Transportbedrijf Bosman Zon Offensief Zeeland

Transportbedrijf Bosman verduurzaamt de daken van haar loodsen 

Giljo Bosman: “De gemeente vertelde mij begin 2017 over ZonOffensief Zeeland van Zeeuwind. Dit initiatief past perfect bij onze visie. Toen we ook nog eens voldoende dakoppervlak bleken te hebben voor een rendabel project, is alles snel gegaan. Alles is voor mij geregeld; er is subsidie aangevraagd, een businesscase opgesteld én de zonnepanelen zijn geplaatst. Ik had er geen omkijken naar en kon volledige focus houden op mijn bedrijf.” Lees hier meer over de ervaringen van Transportbedrijf Bosman uit Nisse. 

VGT Zon Offensief Zeeland

VGT verbouwt biologische paprika’s op zonne-energie

VGT Zeeuws-Vlaanderen heeft een bedrijfsoppervlakte van 30,2 ha kassen en 150 medewerkers. Het bedrijf kiest bewust voor een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier van werken bij haar paprikateelt. Koen Neyens, bestuurder VGT: ‘Wat ons betreft is dit de toekomstgericht vorm van glastuinbouw.  We hebben gekozen voor ZonOffensief Zeeland, omdat Zeeuwind ons alles rondom de zonnepanelen uit handen kon nemen en wij ons op ons eigen werk konden richten. En dat is prima gelukt.” Lees hier meer over de ervaringen van VGT. 

TMC Zon Offensief Zeeland

TMC heeft één van haar woonwinkels voorzien van zonnepanelen

TMC Wonen helpt consumenten en bedrijven bij het inrichten van hun woning of kantoor. Het dak van één van de 4 woonwinkels in Goes is sinds begin 2019 voorzien van zonnepanelen via ZonOffensief Zeeland. Tonnie van Bliek, boekhouding: “Het dak in Goes was pas vernieuwd en gaat weer zo’n 25 jaar mee. Daarom is deze zeer geschikt voor zonnepanelen. Met onze 430 zonnepanelen kunnen we over het hele jaar zo’n 95% van onze elektriciteitsbehoefte zelf opwekken.” Lees hier meer over de ervaringen van TMC. 


Is uw dak en elektriciteitsaansluiting geschikt voor SDE+ subsidie?         

U heeft een dak van minimaal 800 m2 en een grootverbruikaansluiting van meer dan 3 x 80 Ampere. (Hierbij krijgt u maandelijks een afrekening van uw energieleverancier).

Interesse?

Graag gaan we in februari met u in gesprek, zodat we hopelijk eind maart SDE+ subsidie voor uw PV-systeem kunnen aanvragen. Bekijkt u hier ons leaflet voor meer informatie. Of neem contact op met Zeeuwind via 0118-474187 of info@zeeuwind.nl.