ZonOffensief Zeeland

Verhuur uw bedrijfsdak en draag bij aan een duurzaam Zeeland

Met het ZonOffensief Zeeland bundelt Coöperatie Zeeuwind verschillende daken in Zeeland tot 1 grootschalig zonne-project. U wordt als ondernemer volledig ontzorgd; wij vragen de subsidie aan, organiseren de plaatsing van de panelen en verzorgen het beheer. U ontvangt 16 jaar lang een vergoeding voor het verhuren van uw dak en draagt bij aan het verduurzamen van Zeeland. Na 16 jaar is de zonne-installatie uw eigendom en deze gaat nog zeker 10 jaar mee.

Sluit u net als de 23 ondernemers die u voorgingen aan bij het Collectief van ZonOffensief Zeeland. Samen zijn ze goed voor 11.046 zonnepanelen wat gelijk staat aan het gemiddelde verbruik van 1.095 Zeeuwse huishoudens.

Hieronder leest u een aantal ervaringen van ondernemers met zonnepanelen van ZonOffensief  Zeeland op hun bedrijfsdaken. Deze ondernemers konden gebruik maken van eerdere SDE+ regelingen, waardoor er sprake is van een leasecontract. 

Fruitteeltbedrijf Kole in Wemeldinge

Drie loodsen in Wemeldinge met 596 panelen
In Wemeldinge realiseren we voor het fruitteeltbedrijf van de heer Kole een PV-installatie met 596 panelen van 340Wp. Verwacht wordt dat we hier zo'n 190.000 kWh mee op kunnen wekken, genoeg om zo'n 65 huishoudens per jaar van stroom te voorzien. Eind 2020 is de installatie operationeel, parallel aan de deadline van de SDE+ subsidie.

E-Mobility Park Vlissingen

Bijzondere maatwerkconstructie in Vlissingen
Op het E-Mobility Park in Vlissingen heeft Zeeuwind 36 zonnepanelen van 440Wp gerealiseerd. Deze leveren in totaal 15,84kWp op. Hiermee is de bouw van het park afgerond en kan er ter plekke 75.000 km aan stroom worden opgewerkt voor de elektrische deelauto’s. Op het maatwerk frame liggen 36 zonnepanelen van elk 440Wp vermogen. Met een totaalvermogen van 15,84 kWp kan hiermee jaarlijks een kleine 15.000 kWh opgewekt worden. Daarmee kunnen de elektrische auto’s jaarlijks gezamenlijk 75.000 kilometer rijden. In de ontwerpfase is er bewust voor gekozen om de techniek die komt kijken bij een dergelijke installatie goed zichtbaar te maken. De werkvoorbereiding en realisatie van de zonnepanelen installatie is uitgevoerd door de Saman Groep.

ZonOffensief Zeeland Ronald Koeman

De eerste loods van Dutch Cleaning Mill ligt vol zonnepanelen en tweede loods volgt
Ronald Koeman, general manager Dutch Cleaning Mill: "Zeeuwind heeft ons alles uit handen genomen bij de installatie van zo'n 1.000 zonnepanelen op ons eerste dak. Voor ons gaat het om de combinatie van verhuuropbrengst, het eigendom van de zonne-installatie na 16 jaar en het leveren van een bijdrage aan een duurzaam Zeeland. De aanvraag voor SDE+-subsidie voor een tweede dak is inmiddels ingediend. Lees hier meer over de ervaringen van Ronald Koeman. 

Zon Offensief Zeeland

Bakkerij Schrieks bakt biologisch brood met zonne-energie
Op de daken van de bakkerij, woning en kantoor liggen via Zon Offensief Zeeland 210 zonnepanelen. Jan Schrieks: “Ik ben blij dat de zonnepanelen op mijn dak liggen en hoop op een zeer zonnige zomer. Wat mij betreft kunnen er nog een paar rijen bij, zodat we nog meer duurzame zonne-energie opwekken”. Lees hier meer over de ervaringen van Bakkerij Schrieks uit Vlissingen.

Transportbedrijf Bosman Zon Offensief Zeeland

Transportbedrijf Bosman verduurzaamt de daken van haar loodsen 
Giljo Bosman: “De gemeente vertelde mij begin 2017 over ZonOffensief Zeeland van Zeeuwind. Dit initiatief past perfect bij onze visie. Toen we ook nog eens voldoende dakoppervlak bleken te hebben voor een rendabel project, is alles snel gegaan. Alles is voor mij geregeld; er is subsidie aangevraagd, een businesscase opgesteld én de zonnepanelen zijn geplaatst. Ik had er geen omkijken naar en kon volledige focus houden op mijn bedrijf.” Lees hier meer over de ervaringen van Transportbedrijf Bosman uit Nisse. 

VGT Zon Offensief Zeeland

VGT verbouwt biologische paprika’s op zonne-energie
VGT Zeeuws-Vlaanderen heeft een bedrijfsoppervlakte van 30,2 ha kassen en 150 medewerkers. Het bedrijf kiest bewust voor een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier van werken bij haar paprikateelt. Koen Neyens, bestuurder VGT: ‘Wat ons betreft is dit de toekomstgericht vorm van glastuinbouw.  We hebben gekozen voor ZonOffensief Zeeland, omdat Zeeuwind ons alles rondom de zonnepanelen uit handen kon nemen en wij ons op ons eigen werk konden richten. En dat is prima gelukt.” Lees hier meer over de ervaringen van VGT. 

TMC Zon Offensief Zeeland

TMC heeft één van haar woonwinkels voorzien van zonnepanelen
TMC Wonen helpt consumenten en bedrijven bij het inrichten van hun woning of kantoor. Het dak van één van de 4 woonwinkels in Goes is sinds begin 2019 voorzien van zonnepanelen via ZonOffensief Zeeland. Tonnie Bliek, boekhouding: “Het dak in Goes was pas vernieuwd en gaat weer zo’n 25 jaar mee. Daarom is deze zeer geschikt voor zonnepanelen. Met onze 430 zonnepanelen kunnen we over het hele jaar zo’n 95% van onze elektriciteitsbehoefte zelf opwekken.” Lees hier meer over de ervaringen van TMC. 

Weststrate ZonOffensief Zeeland

Weststrate wekt duurzame energie op met Zeeuwind met zonnepark op bedrijfsdak

Op het dak van het distributiecentrum van verpakkings- en kantoorspecialist Weststrate heeft Zeeuwind een zonnepark gerealiseerd van 1.182 zonnepanelen van wel 530 watt-piek per stuk. Met jaarlijks 580.000 kWh opwek aan energie is dat voor Zeeuwind het grootste project tot nu toe. Omgerekend wekken de panelen energie op voor het jaarverbruik van ruim 200 huishoudens. Bovendien wordt hiermee 278 ton CO2-uitstoot bespaard, evenveel als 10.000 bomen uit de lucht opnemen. Hiermee wordt zowel het energieverbruik van de gebouwen van Weststrate, als dat van hun werknemers verduurzaamd.


Is uw dak en elektriciteitsaansluiting geschikt voor SDE+ subsidie?         
U heeft een schuin dak van minimaal 1100 m2 of een plat dak van minimaal 2900 m2 en een grootverbruikaansluiting van meer dan 3 x 80 Ampere. (Hierbij krijgt u maandelijks een afrekening van uw energieleverancier).

Interesse?
Graag gaan we met u in gesprek, zodat we hopelijk eind september SDE+ subsidie voor uw PV-systeem kunnen aanvragen.

Bekijkt u hier ons leaflet voor meer informatie. Of neem contact op met Zeeuwind via 0118-474187 of info@zeeuwind.nl.